13.01.2020

Viisi vinkkiä tutustua Kotkan-Haminan seutuun

hamina liikenneympyrä suomenlippu

Joko tunnet ihastuttavan Kotkan-Haminan seudun? Se tarjoaa viehättäviä kohteita moneen makuun. Tässä parhaimmat vinkit tutustua seutuun.

  1. Ainutlaatuinen ympyräkaava suo mahdollisuuden kävellen tutustua Haminan viehättävään linnoituskaupunkiin. Roolioppaat värikkäissä asuissaan kertovat historiallisen sotilaskaupungin mielenkiintoisia tarinoita. Kaupungin yllä liehuu maailman suurin Suomen lippu. Ensimmäistä kertaa tänä talvena Haminan historiallinen keskusta muuntuu 29.11.-20.12. myös joulun satumaaksi. Raatihuoneentori täytyy käsitöiden ja joulutuotteiden myyntikojuista. Torin laidalle rakentuu talvitapahtuman ajaksi Jukka Rintalan ja Matti Vaskelaisen suunnittelema Satu-Palatsi, jossa on esillä Rintalan taidetta sekä hänen suunnittelemiaan pukuja. 

  2. Historiasta kiinnostuneille tarjoaa upea Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely Merikeskus Vellamossa vahvoja elämyksiä. Nykyisen Kotkan edustalla käyty Itämeren suurin meritaistelu ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarina kerrotaan ennennäkemättömällä tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Samalla Vellamossa voi tutustua vaikkapa veneisiin eri vuosikymmeniltä ja Karhulan lasitehtaan ihastuttavaan taide- ja käyttölasiin.

  3. Kotka on Suomen puistojen pääkaupunki. Valtakunnallisestikin tunnetut ja palkitut puistot kutsuvat tutustumaan ympäri vuoden. Kotkansaarella on useita puistoja kävelyetäisyydellä, kuten Sapokan Vesipuisto ja Katariinan Meripuisto. Jo Venäjän keisari Aleksanteri III viehättyi Langinkosken maisemista, viehäty sinäkin Keisarillisella kalastusmajamuseolla ja sitä ympäröivässä koskimaisemassa.

  4. Rajahistorian tunnelmaan pääsee Miehikkälän Salpalinja-museolla ja Virolahden Bunkkerimuseolla, jotka antavat sotahistoriallisen katsauksen maamme kohtalonvuosiin. Salpalinja on itsenäisen Suomen eräs merkittävimmistä voimanponnistuksista, itärajan puolustukseksi rakennettu linnoitusketju. Museoissa voi tutustua useisiin korsuihin ja muihin linnoitekohteisiin. Ruumiinravintoa tarjoavat museoiden kahvilat.

  5. Kotkan-Haminan seudulla yhdistyvät joki ja meri. Etelä-Suomen paras lohijoki Kymijoki kutsuu koskenlaskuun ja melomaan. Idyllisen saaristokylän tunnelmia tarjoavat itäisen Suomenlahden saaret Kaunissaari, Haapasaari ja Tammio. Entiset sotilassaaret Rankki ja Kirkonmaa ovat uudenlaisia saarimatkailukohteita muistella varusmiespäiviä tai nauttia koskemattomasta luonnosta.

Lue lisää: www.visitkotkahamina.fi

Takaisin

Liity mukaan jo tänään

SUudet asiakkaat odottavat! Meillä on 174 avointa tarjouspyyntöä odottamassa tarjoustasi.

LIITY MUKAAN